Bunschoten-Spakenburg – Gezocht – Onderzoek naar dood Savannah

Omschrijving

Bekijk het filmpje van het YouTube-kanaal van AVRO’s Opsporing Verzocht. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van dat programma van 6 juni 2017. Het tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht besteedde op 7 juni 2017 aandacht aan de zaak.

Uit het sporenonderzoek en de verklaringen van de verdachte is nog geen compleet beeld ontstaan wat er precies met Savannah is gebeurd. Het slachtoffer vertrok die donderdag 1 juni van huis. Toen ze niet terug was voor het eten, zoals zij wel had beloofd, sloegen haar ouders al vrij snel alarm.

De fiets waarop Savannah vertrok, is de matzwarte Cortina zoals hieronder op de foto. Die is diezelfde avond teruggevonden in Hoogland aan de Monseigneur van de Weteringstraat, op zo’n twintig minuten fietsen van Savannah’s huisadres. De fiets stond op slot daar in Hoogland, enigszins verscholen bij een boom en op enkele tientallen meters van een bushalte. Het is onduidelijk wie de fiets daar heeft achtergelaten.

Bij het opstellen van een tijdlijn is het belangrijk voor de politie is het belangrijk om te weten of Savannah sinds donderdag 1 juni 2017 nog is gezien. Daarom hieronder een foto van de kleding die zij die dag aanhad.

Op zondagochtend 4 juni werd, in het water bij industrieterrein De Kronkels, Savannah’s ontzielde lichaam gevonden. Hoe lang zij daar op dat moment al lag, is nog niet definitief vastgesteld. Daarom roept de politie u ook op het te melden indien u in de buurt van die locatie iets is opgevallen tussen die donderdagmiddag en die zondagochtend.

Beschikt u over een beveiligingscamera in de omgeving van de Monseigneur van de Weteringstraat in Hoogland of industrieterrein De Kronkels in Bunschoten, dan wil de politie heel graag uw opnamen van de genoemde dagen bekijken. Om uw beelden direct naar de politie te uploaden, klikt u hier.

Bron: Politie